Cocu verrast: Pereiro kent ook fases dat hij zijn niveau niet haalt

Cocu verrast: "Pereiro kent ook fases dat hij zijn niveau niet haalt"

01-04-2017 21:06
1

Phillip Cocu verraste met een basisplaats voor Jürgen Locadia. Hij kreeg de voorkeur boven Gaston Pereiro. Volgens de oefenmeester van PSV paste hij beter in het strijdplan voor de uitwedstrijd van zaterdag tegen Sparta. Ook Jorrit Hendrix verscheen aan de aftrap, in plaats van Andres Guardado

"Jürgen maakt een hele sterke en goede indruk. Hij heeft bepaalde kwaliteiten die we nodig hebben vandaag", legt Cocu uit aan FOX Sports. "Pereiro heeft ook veel kwaliteiten, maar is ook een ander soort voetballer. Hij blijft een speler die een geniale actie in huis heeft en het verschil kan maken. Pereiro kent ook fases dat hij zijn niveau niet haalt."

Hendrix
Cocu koos voor Hendrix in plaats van Guardado, omdat de Mexicaan net terug is van een blessure. "Hij is net fit en heeft er net anderhalve wedstrijd op zitten. We spelen tegen Sparta ook nog op kunstgras. Dat moet je ook meenemen als je terugkomt van een hamstringblessure. Deze week spelen we nog twee wedstrijden. Dan wordt de belasting te veel. Vandaar dat hij niet start."

Locadia betaalde het vertrouwen uit door tegen Sparta de openingstreffer te maken.