Van Geel aan de bak: voor deze posities moet versterking komen in De Kuip

Van Geel aan de bak: voor deze posities moet versterking komen in De Kuip

04-04-2017 15:00
25

Rick Karsdorp kan naar het buitenland, Terence Kongolo moet misschien verkocht worden, Dirk Kuyt is mogelijk aan zijn laatste maanden als prof bezig én aan diverse spelers zal getrokken worden. Oftewel: Martin van Geel, technisch directeur van Feyenoord, kan in de zomer aan de bak. Voor welke plekken in het elftal moet hij sowieso versterking halen? VoetbalPrimeur geeft vier voorzetjes. 

Linksback
Kongolo, de vaste linksback van trainer Giovanni van Bronckhorst, heeft zijn in 2018 aflopende verbintenis nog altijd niet verlengd. Mogelijk wordt Van Geel daardoor in de zomer gedwongen om de 23-jarige verdediger te verkopen. Miquel Nelom, die de honneurs waarneemt wanneer Kongolo afwezig is, laat in topduels steeds zien dat hij simpelweg niveau tekort komt.

Lucas Woudenberg was afgelopen seizoen bij NEC één van de revelaties van de Eredivisie, maar dit seizoen staat De Witte Keniaan stil in zijn ontwikkeling. Nóg een jaar elders ervaring opdoen zou voor de jongeling goed zijn. Logisch scenario: Kongolo en/of Nelom weg plus een tijdelijk afscheid van Woudenberg. Dat betekent dat Van Geel sowieso een (extra) back moet aanschaffen. 

https://gyazo.com/ec0badb6202288879f4ec7450a9c029d

Middenvelder
Het wemelt in de Feyenoord-selectie van de middenvelders, maar hoeveel daarvan zijn dit seizoen ook écht van waarde geweest voor de koploper? Van Bronckhorst lijkt weinig tot geen vertrouwen te hebben in Marko Vejinovic en Simon Gustafson. Ook Renato Tapia komt er bekaaid vanaf. Bart Nieuwkoop en Gustavo Hamer, exponenten uit eigen jeugd, krijgen de voorkeur van de trainer. Grote kans dat Van Geel kopers zoekt voor de dure bankzitters. 

Dan is er natuurlijk nog het geval Kuyt. De captain van Feyenoord is misschien bezig aan zijn allerlaatste seizoen als actief voetballer. In De Kuip wordt de routinier dit seizoen regelmatig gebruikt als aanvallende middenvelder. Als Kuyt het inderdaad voor gezien houdt, ontstaat er nóg een gat op het middenveld. Feyenoord heeft in Europa een brede selectie nodig, dus Van Geel kan aan de bak. 

Vleugelaanvaller
De dure Steven Berghuis keert waarschijnlijk terug naar Watford, Eljero Elia denkt wellicht stiekem aan een financiële klapper en Jens Toornstra speelt weliswaar vaak op de flank, maar Van Bronckhorst kan hem ook prima gebruiken op het middenveld. Oftewel: een extra vleugelaanvaller zou bepaald geen overbodige luxe zijn in De Kuip. De verwachtingen rond Mo El Hankouri zijn hoog, maar met zijn negentien jaar is hij wel érg jong.  

https://gyazo.com/0b7558b0c7720ae4742000b0680c0786

Spits
Mocht Feyenoord dit seizoen inderdaad kampioen worden, dan kan die landstitel - de eerste sinds 1999 - voor een groot deel worden toegeschreven aan Nicolai Jörgensen. De Deense spits is een fantastische aankoop gebleken van Van Geel. Maar het feit dat Het Legioen zich zorgen maakt nu Jörgensen mogelijk een aantal wedstrijden mist, zegt voldoende over de selectie van Feyenoord. Michiel Kramer is twee á drie klasses minder dan de Deen. Een échte topclub beschikt over twee topspitsen.  

Voor welke posities moet Feyenoord sowieso op zoek naar versterking? Deel het in de comments!