In het kort: Zeldzame goal van Atlético-verdediger, El Ghazi trefzeker voor Lille

In het kort: Zeldzame goal van Atlético-verdediger, El Ghazi trefzeker voor Lille

04-04-2017 23:36
23

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Atlético klaar voor Madrileense derby
Atlético Madrid heeft voor de vijfde keer op rij een wedstrijd in de competitie gewonnen. De ploeg van trainer Diego Simeone won met 1-0 van Real Sociedad. Opvallend: Filipe Luis maakte de treffer. Zijn eerste van het seizoen en slechts zijn derde in vijf jaar tijd. Door de winst is Atlético klaar voor de topper tegen Real Madrid, die zaterdag in Bernabeu op het programma staat. De achterstand bedraagt zeven punten op de koploper.

El Ghazi trefzeker voor Lille
Lille ligt uit het Franse bekertoernooi. De ploeg verloor met 2-1 van AS Monaco, dat doorgaat naar de halve finale. Anwar El Ghazi maakte de aansluitingstreffer van Lille, maar die kwam te laat. Ook Ricardo Kishna stond in de basis. De laatse keer dat beide oud-Ajacieden samen in de basis stonden, was op 7 februari.

Europese finales voortaan in dezelfde week
De finales van de Champions League en de Europa League worden vanaf het seizoen 2018/2019 in dezelfde week afgewerkt, zo heeft de UEFA dinsdag bekendgemaakt. Waar er dit seizoen nog een verschil van anderhalve week zit tussen beide finales, zal de UEFA League-finale binnenkort op de woensdag voorafgaand aan de Champions League-finale plaatsvinden.

Nijhuis wederom aangesteld voor Ajax-wedstrijd
Voor het eerst sinds zijn geruchtmakende optreden bij FC Groningen-Ajax fluit Bas Nijhuis weer een wedstrijd van de Amsterdammers. De Enschedeër, die in Groningen opviel met enkele discutabele beslissingen in het nadeel van Ajax, is zaterdag de leidsman bij NEC-Ajax. Een dag later staat PEC Zwolle-Feyenoord op het programma, een wedstrijd die onder leiding staat van Kevin Blom. Pol van Boekel fluit PSV - Willem II.