Ajax is 7,5 miljoen kwijt aan zaakwaarnemers, PSV en Feyenoord op gepaste afstand

Ajax is 7,5 miljoen kwijt aan zaakwaarnemers, PSV en Feyenoord op gepaste afstand

07-04-2017 07:08
17

Ajax is van de clubs uit de top drie verreweg het meeste geld kwijt aan voetbalmakelaars. De Amsterdammers hebben afgelopen jaar 7,5 miljoen euro uitgekeerd aan zaakwaarnemers en agenten, die spelers begeleiden.

Dat meldt De Telegraaf op basis van cijfers van de KNVB. Ajax 'troeft' PSV en Feyenoord ruimschoots af. De Eindhovenaren betaalden 2,75 miljoen aan belangenbehartigers, terwijl dat bedrag in Rotterdam op één miljoen ligt. De 7,5 miljoen die Ajax uitkeerde aan zaakwaarnemers, is de helft van het totale salarisbudget van Feyenoord.

Wedden

Meer odds

Ajax schoof zoveel geld af naar tussenpersonen en begeleiders door inkomende miljoenentransfers van Mateo Cassierra, Davinson Sanchez, Hakim Ziyech en de huur van Bertrand Traoré. Daarnaast verlengde de club diverse contracten van spelers, onder wie Jaïro Riedewald. De omzet van de hoofdstedelingen bedroeg vorig jaar ook honderd miljoen euro.

In totaal gaf het betaald voetbal 15,3 miljoen uit aan zaakwaarnemers. Achilles '29 is hekkensluiter met nog geen zesduizend euro aan makelaars. Na de top drie gaf AZ het meeste uit met bijna een half miljoen. Vitesse bezuinigde flink op dat gebied en is slechts 1,5 ton uit.

De top:
Ajax 7,5 miljoen, PSV 2,75, Feyenoord 1, AZ 0,5, sc Heerenveen 0,4, FC Twente 0,3, NEC 0,3, ADO Den Haag 0,3, FC Groningen 0,3, Roda JC 0,2, FC Utrecht 0,2.