PSV'er 'heel gefrustreerd': 'De tweede plaats is ook verder weg dan het was'

PSV'er 'heel gefrustreerd': 'De tweede plaats is ook verder weg dan het was'

07-04-2017 08:34
19

Siem de Jong kan er met zijn pet niet bij dat PSV diep in blessuretijd een voorsprong uit handen gaf bij FC Twente. De middenvelder vindt het 2-2 gelijkspel geen terechte afspiegeling van de verhoudingen in de Grolsch Veste.

"Wij hadden het meeste balbezit en hadden na tien seconden al voor moeten staan. We kregen genoeg kansen en werden gevaarlijk", zegt De Jong tegen Omroep Brabant. "In de tweede helft hadden we de wedstrijd redelijk onder controle. Zij hebben één momentje gehad voor de goal, maar niet heel veel kansen. Op het laatst verprutsen we het dan."

De kans is levensgroot dat PSV dit seizoen met lege handen staat. "Het is heel frustrerend. Als je in de laatste minuut gelijkspeelt, is het altijd dramatisch. In de kleedkamer merkte je dat ook wel. Iedereen was zich bewust van wat we gedaan hadden. Er zijn wat dingen gezegd. Niet verwijten, maar dat we collectief gefaald hebben. We doen alles goed, tot het laatste moment. Dan scoren zij de 2-2."

Nu de titel definitief uit zicht lijkt, moet PSV zich vol richten op de strijd om de tweede plaats met Ajax. "De tweede plaats is ook verder weg dan het was", aldus De Jong. "Dat moeten we ook nog maar zien te halen." Sinds 2011 werd hij of broer Luuk de Jong kampioen, die reeks wordt nu zo goed als zeker doorbroken. "We gaan het zien, het is balen."