Nederlander op zijspoor bij Chelsea: Goed besluit om hem hierheen te halen

Nederlander op zijspoor bij Chelsea: "Goed besluit om hem hierheen te halen"

07-04-2017 15:24
14

De terugkeer van Nathan Aké naar Chelsea pakt vooralsnog niet uit zoals gehoopt. Antonio Conte, manager van de Premier League-koploper, is hoe dan ook tevreden.

Chelsea riep Aké in de winterse transferperiode tussentijds terug van een succesvolle huurperiode bij Bournemouth. Qua speeltijd is de 22-jarige Nederlander er niet op vooruit gegaan. Sterker nog, Aké kwam nog geen competitieminuut in actie sinds zijn terugkeer naar Londen.

Conte heeft desondanks geen spijt van zijn keuze om Aké terug te halen. "Ja, ik denk dat het een goede beslissing was, omdat we Aké op dat moment nodig hadden", aldus de Italiaan op een persconferentie. "Het is voor ons ook belangrijk om onze spelers van dichtbij aan het werk te zien. Ze kunnen we hun ontwikkeling in de gaten te houden."

Aké maakt ondanks zijn reserverol een goede indruk op Conte. "Ik ben blij met Nathan, ook met zijn houding en inzet. Het is niet makkelijk om vijf goede centrale verdedigers voor je te hebben. Nathan is een goede speler, dus het was een goed besluit om hem weer hierheen te halen."