Ajax en Overmars belonen gelauwerde Ajacied: Hij is echt een meester

Ajax en Overmars belonen gelauwerde Ajacied: "Hij is echt een meester"

07-04-2017 16:15
8

Tonny Bruins Slot blijft in dienst van Ajax. De Amsterdamse club maakt vrijdag via de officiële kanalen bekend dat de samenwerking met een jaar is verlengd.

De zeventigjarige Bruins Slot geldt als de meesteranalist van Ajax, waar hij sinds 2011 de volgende tegenstanders bestudeert. "Wij zijn erg blij dat Tonny nog een jaar door wil. Deze man heeft zóveel kennis en ervaring, het is echt een genot om met hem over voetbal te praten", reageert directeur Marc Overmars op de clubsite.

Bruins Slot zit al ruim 45 jaar in het voetbal. Eerst als trainer bij FC Amsterdam en vervolgens in diverse functies bij Ajax. Bruins Slot was ook jarenlang assistent van Johan Cruijff, die hem van Ajax meenam naar FC Barcelona. In 2011 keerde hij terug in Amsterdam.

Overmars: "Zijn hoofdtaak is het analyseren van onze komende tegenstander. Twee keer in de week zien we hem met zijn aktentas binnenkomen en als hij vertrekt weten de trainers alles wat ze moeten weten. Hij is echt een meester op dat gebied. Zo denkt onze huidige trainer Peter Bosz er ook over, dus was het logisch dat we Tonny hebben gevraagd er nog een jaar aan vast te plakken."