De Eredivisie-flops van de afgelopen speelronde: Feyenoorder en Ajacied

De Eredivisie-flops van de afgelopen speelronde: Feyenoorder en Ajacied

10-04-2017 11:00
25

Ook in speelronde 30 van de Eredivisie vielen een hoop spelers door de mand. NEC en sc Heerenveen maakten er een potje van en leveren elk twee spelers.

Nick Marsman (FC Twente)
Een nieuwe speelronde, een nieuwe fout van Marsman. De keeper kán goed keepen, getuige zijn magistrale redding op slag van rust, maar ging niet vrijuit bij de drie Utrecht-goals.

Janio Bikel (NEC)
Werd aan alle kanten overlopen door Ajax en stond met een dubbele fout aan de basis van de snelle 2-0 van Ajax. Komt niet tot zijn recht in het degradatievoetbal van NEC.

Erwin Mulder (sc Heerenveen)
Nog een doelman in deze floplijst. Mulder is bezig aan een dramatische tweede helft van het seizoen. Moest tegen Vitesse weer vier keer de bal uit zijn doel halen.

Ruben Yttergard Jenssen (FC Groningen)
De manier waarop Yttergard Jenssen tegen ADO een schot van Dion Malone probeerde te blokken was typerend voor de manier waarop Groningen dit weekend acteerde. Speelde als een zachtgekookt ei.

André Onana (Ajax)
Verdient alle lof voor zijn prestaties dit seizoen, maar foutjes zijn nooit ver weg bij Onana. Kwam tegen NEC tot twee keer toe te ver uit zijn doel en kreeg daardoor een goal om de oren.

Wojciech Golla (NEC)
Met een onnodig eigen doelpunt leidde hij de 1-5 overwinning van Ajax bij NEC in. Samen met kompaan Dario Dumic zette hij de Nijmeegse deur wagenwijd open.

Pedro Chirivella (Go Ahead Eagles)
Van Liverpool naar Go Ahead Eagles; het zal voor Chirivella een kleine cultuurschok zijn. De Spanjaard heeft niet de fysieke kwaliteiten om mee te gaan in het vechtvoetbal dat wordt gevraagd in de strijd tegen degradatie.

Miquel Nelom (Feyenoord)
Blijft door de blessure van Terence Kongolo het vertrouwen krijgen bij Feyenoord. Heel veel doet hij daar niet mee. Als het slecht gaat, zit zijn laconieke uitstraling hem bovendien in de weg.

Jerry St. Juste (sc Heerenveen)
Voor een speler die nog niet zo lang geleden werd gelinkt aan het Nederlands elftal gaat het de verkeerde kant op. St. Juste lijkt het ook allemaal niet meer te weten.

Wout Weghorst (AZ)
Had AZ naar de overwinning kunnen schieten tegen Roda JC, maar miste jammerlijk vanaf de penaltystip. Niemand hoeft hem te vertellen dat hij de schlemiel is.