Aanklager wil Manu schorsen na veelbesproken 'hands'; Go Ahead in beroep

Aanklager wil Manu schorsen na veelbesproken 'hands'; Go Ahead in beroep

10-04-2017 19:37
16

Go Ahead Eagles gaat niet akkoord met het schikkingsvoorstel van één wedstrijd schorsing dat de aanklager betaald voetbal deed aan Elvis Manu. De 23-jarige aanvaller kreeg in het thuisduel met Heracles Almelo (1-4) een veelbesproken rode kaart.

Manu werd al vroeg van het veld gestuurd na een vermeende handsbal. Hij voorkwam in de openingsfase bij een 0-0 stand dat een poging van Brandley Kuwas in het doel verdween. Scheidsrechter Edwin van de Graaf gaf hem evenwel een rode kaart, hoewel op beelden van hands geen sprake lijkt.

Volgens coach Robert Maaskant erkende de arbiter na afloop dat hij een fout had gemaakt. Ook Manu reageerde vol ongeloof. "De bal raakt mijn hand totaal niet. Hij stuurt me weg en daarmee is de wedstrijd beslist. En dat er een rode kaart bijkomt, kan er ook nog wel bij. Dit is direct rood, dus ik ga ervanuit dat de kaart geseponeerd wordt."

Dat gebeurde tot ontzetting van Go Ahead dus niet. Het beroep dient donderdag in Zeist voor de tuchtcommissie. De Deventenaren spelen zondag tegen Willem II.