Argentinië breekt met bondscoach: naam van 'Oranje-kandidaat' valt meteen

Argentinië breekt met bondscoach: naam van 'Oranje-kandidaat' valt meteen

11-04-2017 07:44
9

Argentinië moet op zoek naar een nieuwe bonscoach. Egardo Bauza is ontslagen. Bondsvoorzitter Claudio Tapia heeft dat bevestigd tegenover Argentijnse media. Jorge Sampaoli, wiens naam ook bij het Nederlands elftal valt, wordt genoemd als opvolger. Bauza was pas in juli begonnen aan zijn avontuur.

De 59-jarige Bauza wordt verantwoordelijk gehouden voor de matige prestaties in de WK-kwalificatie. Zoals het nu lijkt moet de vice-wereldkampioen play-offs spelen om het toernooi in Rusland te bereiken. Bauza won van de acht wedstrijden er maar drie. Vorige maand verloor Argentinië met 2-0 van Bolivia.

De naam van Sampaoli valt al als mogelijke opvolger. Lionel Messi en Javier Mascherano steunen de huidige trainer van Sevilla, schrijft Marca. Zelfs Argentijns president Mauricio Macri juicht de komst van Sampaoli toe. Ook Oranje wordt aan de Argentijnse trainer gelinkt. Sampaoli heeft bij Sevilla een contract tot medio 2018.

De tweevoudig wereldkampioen vervolgt eind augustus de kwalificatiereeks. De eerstvolgende wedstrijd is een uitduel met Uruguay, daarna wacht Venezuela.