Update: KNVB reageert: Feyenoord bij titel 'gewoon' de Champions League in

Update: KNVB reageert: Feyenoord bij titel 'gewoon' de Champions League in

12-04-2017 13:45
127

Een bizar scenario ligt op de loer voor Feyenoord en Ajax. De Amsterdammers kunnen bij Europa League-winst en een tweede plek, kampioen Feyenoord uit de groepsfase van de Champions League houden. Dat meldt De Telegraaf.

Ajax is als kwartfinalist in de race voor de eindzege in de Europa League. Als dat lukt ontstaat een interessante situatie. Wordt Europa League-winnaar Ajax op nationaal niveau tweede, dan speelt kampioen Feyenoord (of PSV) in de voorronde van de Champions League en hebben de Amsterdammers recht op het beste ticket (groepsfase).

Wedden

Meer odds

De Telegraaf meldt dat het theoretisch ook mogelijk is dat Nederland volgend seizoen met drie clubs in de Champions League uitkomt. In dat geval moet Ajax de Europa League winnen en derde worden in de Eredivisie. Als de ploeg van Peter Bosz kampioen wordt, dan gebruikt de UEFA het CL-ticket om 'de balans tussen de landen op de toegangslijst' te behouden. Veel kans van slagen heeft dat scenario dus niet.

Vanaf volgend seizoen moet de kampioen van de Eredivisie sowieso via de voorronde de groepsfase zien te bereiken

Update 13.45: Een woordvoerder van de KNVB heeft aan Ajax Showtime laten weten dat Feyenoord bij een kampioenschap 'gewoon' de Champions League ingaat. 'Als Feyenoord kampioen wordt, behouden ze gewoon het Champions League-ticket zoals voor het seizoen is afgesproken.'

'Wel is het zo dat als de winnaar van de Champions League zich in de eigen competitie niet weet te plaatsen voor de Champions League, het directe ticket naar deze club gaat en niet naar de winnaar van de Europa League', gaat de toelichting verder. 'In dat geval begint de winnaar van de Europa League in de voorronde van de Champions League.'