Indrukwekkende Mbappé (18) gidst Monaco naar spectaculaire zege op Dortmund

12-04-2017 20:36
21

AS Monaco heeft zichzelf een goede uitgangspositie verleend voor de halve finale van de Champions League. De beladen heenwedstrijd tegen Borussia Dortmund resulteerde woensdagavond in een 2-3 zege.

Het verhaal is inmiddels bekend: Dortmund en Monaco zouden elkaar dinsdagavond treffen, maar de Duitse spelersbus was op weg naar het stadion doelwit van een aanslag. Verdediger Marc Bartra raakte als enige gewond, werd geopereerd en was er logischerwijs niet bij in het inhaalduel dat woensdagavond om 18.45 uur begon.

In de eerste helft bleef Dortmund weinig bespaard. Fabinho miste weliswaar een strafschop, maar in de negentiende minuut kwam Monaco op een 0-1 voorsprong. Een razendsnelle counter eindigde bij Kylian Mbappé, die in buitenspelpositie de openingstreffer binnenrommelde. Monaco bleef beter en kwam nog voor rust op een 0-2 voorsprong door een eigen doelpunt van Sven Bender.

Dortmund-trainer Thomas Tuchel wisselde in de rust Bender voor Nuri Sahin en Marcel Schmelzer voor Christian Pulisic. Dat sorteerde effect. Dortmund nam het initiatief over van Monaco en kreeg na 57 minuten ook loon naar werken. Ousmane Dembele maakte de aansluitingstreffer.

Lang kon Dortmund daar hoe dan ook niet van genieten. Mbappé, pas achttien jaar oud, strafte kort na de 1-2 een Duitse fout vakkundig af: 1-3. Vijf minuten voor tijd maakte Shinji Kagawa de 2-3, waardoor de kwartfinale tussen Dortmund en Monaco zéker nog niet gespeeld is. De return is volgende week woensdag.