Monstertransfer in de maak bij Koeman: 'Hij gaat niet bijtekenen'

Monstertransfer in de maak bij Koeman: 'Hij gaat niet bijtekenen'

13-04-2017 17:41
6

Romelu Lukaku koerst af op een vertrek bij Everton. Manager Ronald Koeman heeft donderdagmiddag bevestigt dat de Belgische spits géén nieuw contract wil ondertekenen op Goodison Park. De huidige verbintenis van Lukaku (23) loopt door tot medio 2019. 

De international en zijn zaakwaarnemer Mino Raiola lijken al langere tijd te azen op een overstap naar een absolute topclub. Onder meer Chelsea, de oude werkgever van de Belg, volgt de situatie van de topscorer van de Premier League op de voet. 

Wedden

Meer odds

"Hij heeft me laten weten dat hij niet gaat bijtekenen", aldus Koeman tijdens een persconferentie, opgetekend door onder meer Sky Sports. Ook international Ross Barkley vertrekt wellicht bij The Toffees. De verbintenis van de aanvallende middenvelder loopt in de zomer van 2018 af. Koeman liet eerder al weten dat Barkley moet bijtekenen óf verkocht zal worden.

"We gaan hem een goed contraxct aanbieden. Everton is op dit moment de beste club voor hem", aldus de oud-trainer van Ajax, PSV en Feyenoord. "Ik heb een tijdje geleden met Ross gesproken en hij liet me weten dat hij graag in de Champions League wil spelen. Ik zei dat ik ook die kant op wil met Everton."