Groot statement Twente-supporters: 'Doelbewuste poging om Vak P kapot te maken'

Groot statement Twente-supporters: 'Doelbewuste poging om Vak P kapot te maken'

14-04-2017 12:11
45

De rust is nog niet wedergekeerd in Enschede. De harde kern van FC Twente wil dat het opgelegde alcoholverbod weer ongedaan gemaakt wordt door de burgemeester.

Dat schrijven 27 supportersverenigingen van de club in een brief aan burgemeester Onno van Veldhuizen. Tijdens FC Twente - PSV werd Vak P overhoop gehaald door de politie in het kader van een grootschalig drugsonderzoek. Vervolgens werd het supportershome van de supporters voor een jaar gesloten én werd het alcoholverbod ingevoerd.

De supporters noemen het 'een nieuwe druppel op de gloeiende plaat die FC Twente heet', aldus TC/Tubantia. 'En dat vanwege een incapabel optreden door de 'driehoek' van Justitie, politie en burgemeester. Ja, laten we het beestje vooral bij de naam noemen, want wat heeft die risicovolle aanpak nu opgeleverd?'

De burgemeester kan dan ook niet rekenen op enige vorm van steun. 'Wat we nu echter zien gebeuren, met het alcoholverbod, kunnen wij niet anders opvatten dan een doelbewuste poging om Vak P kapot te maken', luidt het statement.