In het kort: Dost scoort voor winnend Sporting, Di Maria helpt PSG aan zege

In het kort: Dost scoort voor winnend Sporting, Di Maria helpt PSG aan zege

14-04-2017 23:58
19

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Dost scoort voor winnend Sporting
Mede dankzij een doelpunt van Bas Dost heeft Sporting Portugal vrijdag het competitieduel met Vitoria Setubal (0-3) gewonnen. De spits was verantwoordelijk voor de 0-3. Voor hem was het alweer zijn 28e competitietreffer. Door de overwinning houdt Sporting nummer twee FC Porto nog enigszins in zicht.

Paris blijft winnen
Paris Saint-Germain blijft winnen in de Ligue 1. Vrijdagavond werd Angers met 0-2 aan de zegekar gebonden. Angel Di Maria maakte beide doelpunten. AS Monaco moet zaterdag winnen van Dijon de marge van drie punten voorsprong te behouden.

Nederland treft Marokko in andere speelstad
Het vriendschappelijke duel tussen Nederland en Marokko van woensdag 31 mei wordt in Agadir gespeeld. Oorspronkelijk was Casablanca aangewezen als speelstad. Het gerenoveerde stadion daar is nog niet klaar.

United voorlopig zonder Mata
Het seizoen voor Juan Mata lijkt voorbij. De middenvelder van Manchester United werd in maart geopereerd aan zijn lies. Het herstel daarvan duurt nog tot eind mei. De laatste speelronde in de Premier League is 21 mei. Drie dagen later staat de finale van de Europa League gepland, waar United kans op heeft.

FC Twente zonder Thesker
FC Twente moet het zaterdag in de thuiswedstrijd tegen NEC stellen zonder Stefan Thesker. De verdediger kampt met een scheurtje in zijn lies. Het is niet bekend hoe lang Thesker precies uitgeschakeld is.

Milik neemt afscheid van Ajax-publiek

Zondag neemt Arek Milik afscheid van Ajax, zo melden de Amsterdammers. De Poolse spits zal na de warming-up voor het thuisduel met sc Heerenveen voor de laatste keer applaus ontvangen van de Ajax-supporters. Het duel in de Amsterdam Arena begint om 16.45 uur.

KNVB streng voor De Graafschap
De KNVB heeft een fikse straf geëist tegen De Graafschap. Tijdens drie wedstrijden gingen fans van de Doetinchemmers over de schreef met vuurwerk en dat kan de club duur komen te staan. De tuchtcommissie van de bond heeft een boete van 15.000 euro en een wedstrijd zonder publiek (voorwaardelijk). De club schrijft 'geschrokken' te zijn van de hoge eis. De Graafschap beraadt zich op een reactie. 

FC Utrecht wil stunten met vol uitvak
FC Utrecht wordt zondag in De Kuip gesteund door een vol uitvak. Maar liefst 1200 supporters reizen af naar Rotterdam om hun ploeg te steunen. De thuisvakken waren al weken geleden volledig uitverkocht. Feyenoord - FC Utrecht begint zondag om 14.30 uur.

Van Beek zet nieuwe stap in herstel
Feyenoord-verdediger Sven van Beek heeft een nieuwe stap gezet in zijn herstel. Hij is met succes geopereerd aan zijn voet, zo meldt Feyenoord. Van Beek kwam door de blessure nog niet een keer in actie voor Feyenoord dit seizoen. Het is nog onduidelijk wanneer hij zijn rentree kan gaan maken.