Weghorst droomt van combinatie: 'Qua topsport kan Heracles groeien'

Weghorst droomt van combinatie: 'Qua topsport kan Heracles groeien'

14-04-2017 14:22
5

Wout Weghorst heeft ontzettend veel zin in de wedstrijd van AZ tegen Heracles Almelo. De aanvaller van de Alkmaarders staat sinds de zomer van 2016 onder contract in Alkmaar, maar daarvoor beleefde hij een prachtig seizoen in Almelo. 

Met de club uit het Oosten van Nederland wist Heracles Almelo zich voor het eerst in de clubhistorie te plaatsen voor Europees voetbal. De overstap was dan ook niet altijd makkelijk. "Bijvoorbeeld op teleurstellende momenten, als het niet gaat zoals je wilt, dan heb je je familie niet om je heen. Ik heb een mooi plekje hier, maar het is anders dan thuis. Aan de andere kant wil je het maximale uit je carrière halen, daarvoor moet je een stap zetten", aldus Weghorst in gesprek met TC/Tubantia

De overstap van Heracles naar AZ is ook een overstap naar een andere wereld. "Het vrijblijvende van Heracles of het zakelijke van AZ? Een combinatie zou mooi zijn, de warmte van Heracles en het professionele van AZ. Bij Heracles wil je graag goed presteren, bij AZ is het verwachtingspatroon veel hoger", vervolgt Weghorst. "Het unieke van Heracles is de laagdrempeligheid en de saamhorigheid, het is echt een club, dat past bij mij. Maar daar zit ook een keerzijde aan. In de benadering van topsport kan Heracles groeien."