Ongeregeldheden bij Olympique Lyon: Iemand heeft dus tickets aan hen verkocht

Ongeregeldheden bij Olympique Lyon: "Iemand heeft dus tickets aan hen verkocht"

14-04-2017 14:42
9

Jean-Michel Aulas, voorzitter van Olympique Lyon, is flink geschrokken van de ongeregeldheden rondom het Europa League-duel met Besiktas. Nog voor de aftrap vluchtten honderden fans het veld op, nadat er op de tribunes vechtpartijen waren uitgebroken. 

Ook werd er met vuurwerk gegooid. "Ik dacht de wedstrijd niet door zou gaan", aldus Aulas in zijn reactie tegenover de Franse media. "Ik moest mijn verantwoordelijkheid wel nemen, anders zouden we niet kunnen spelen." Aulas nam zijn verantwoordelijkheid door op het veld de fans tot kalmte maande. "We konden de fans overtuigen weer plaats te nemen op de tribune, daarmee redden we de wedstrijd."

Een verklaring voor de ongeregeldheden heeft Aulas (nog) niet. "We hebben uit alle macht proberen te voorkomen dat er tickets verkocht zouden worden aan het buitenland. Toch zaten er Turkse supporters, afkomstig uit Duitsland, op de tribune. Iemand heeft dus tickets aan hen verkocht. Het waren gevaarlijke mensen." Aulas wilde geen uitspraken doen over een mogelijke straf van de UEFA. Daar is nog niets over bekend. 

De ontmoeting in de kwartfinale van de Europa League kreeg van de Franse autoriteiten al het etiket 'hoog risico' mee. Daardoor hadden liefst vijfhonderd agenten zich in en rondom het stadion van Lyon verzameld. De wedstrijd eindigde in 2-1. De return is volgende week donderdag.