Van Bronckhorst heeft belangrijk nieuws voor beloften: 'Ik wil ook stappen maken'

Van Bronckhorst heeft belangrijk nieuws voor beloften: 'Ik wil ook stappen maken'

14-04-2017 14:37
5

Jong Feyenoord gaat vanaf het seizoen 2018/2019 instromen in de voetbalpiramide. Dat maakte Giovanni van Bronckhorst vrijdag bekend op zijn persconferentie. Het beloftenteam van de Rotterdammers speelt nu nog in de reservecompetitie.

Op welk niveau Feyenoord 2 in eerste instantie gaat acteren, is nog niet bekend. "Ik heb het hier al langer over met de club", aldus Van Bronckhorst, geciteerd door NUsport. "In het verleden koos Feyenoord ervoor om in de reservecompetitie te blijven spelen. Dat had een financiële reden waar ik begrip voor had, maar ik wil ook stappen maken."

De KNVB liet in maart weten dat nieuwe beloftenteams niet op het laagste niveau in hoeven te stromen, wat deelname een stuk interessanter maakt voor Feyenoord. Dertien betaald voetbal clubs gingen de Rotterdammers voor. Ajax, PSV, FC Utrecht, FC Twente, AZ, FC Groningen, Vitesse, Achilles'29, Almere City FC, De Graafschap, Sparta Rotterdam, FC Volendam en Brabant United (FC Den Bosch/RKC Waalwijk) nemen al deel aan de voetbalpiramide.

Overigens liet Van Bronckhorst zich op zijn persconferentie ook uit over Ajax, dat donderdag met een 2-0 zege op Schalke 04 indruk maakte in de kwartfinale van de Europa League. "Ik heb het duel met Schalke gezien. Misschien halen ze de halve finale, een hele prestatie. Dat is ook goed voor het Nederlandse voetbal."