Cocu geeft jongelingen de kans: 'We spiegelen ons daarbij niet aan andere clubs'

Cocu geeft jongelingen de kans: 'We spiegelen ons daarbij niet aan andere clubs'

14-04-2017 14:51
16

Phillip Cocu weet dat het voor PSV zaterdagavond niet eenvoudig zal zijn om van ADO Den Haag te winnen. De Hagenezen wonnen de laatste drie competitiewedstrijden en zijn daarmee hard op weg om nacompetitie te ontlopen.

"ADO Den Haag hikt inderdaad nog een beetje tegen de degradatiezone aan, maar ze hebben de laatste weken goede resultaten gehaald", aldus Cocu tegenover PSV TV. "Het is duidelijk een ander ADO dan in de eerste seizoenshelft, het vertrouwen is toegenomen." Dat komt mede door coach Fons Groenendijk, denkt Cocu. "Wat je wel ziet is dat de trainer vasthoudt aan dezelfde patronen: een herkenbaar team dat opteert in een ongewijzigde tactiek. Dat is vaak een voorwaarde voor goede prestaties."

Cocu gaf verder aan dat hij beloften wil blijven betrekken bij het eerste elftal, om ze te laten wennen aan het niveau. "Ik vind dat die talenten een goede indruk maken, ze groeien, maar er zit een behoorlijk verschil tussen spelen in PSV 1 en Jong PSV." Dat er in Eindhoven nog altijd minder beloften doorbreken als bij de concurrentie, deert hem niet. "Wij hebben de ambitie om meer jongens de aansluiting te laten vinden, maar spiegelen ons niet aan andere clubs."