'Het kan best weleens zijn dat PSV een mindere dag heeft en wij een hele goede'

'Het kan best weleens zijn dat PSV een mindere dag heeft en wij een hele goede'

15-04-2017 12:04
11

Lang leek ADO Den Haag een verloren seizoen te draaien, maar sinds de aanstelling van Alfons Groenendijk als nieuwe trainer is alles anders. Onder de opvolger van Zeljko Petrovic heeft de residentieclub de smaak te pakken.

ADO is na drie overwinningen op een rij opgeklommen naar de dertiende plaats in de Eredivisie. Zaterdagavond komt PSV op bezoek in het Kyocera Stadion. "De verrassingen zijn dit seizoen niet van de lucht. PSV heeft meer kwaliteit dan ADO, maar in deze fase zie je altijd hele rare dingen gebeuren", is Groenendijk hoopvol in gesprek met de NOS. "Het kan best weleens zijn dat PSV een mindere dag heeft en wij een hele goede. Dat weten we zaterdagavond. Maar ik kijk er wel naar uit, het is een mooi affiche."

Mocht ADO inderdaad stunten tegen de Eindhovenaren, dan komt het op 34 punten. Of dat genoeg is voor handhaving durft Groenendijk niet met zekerheid te zeggen. "Vorig jaar bleef Excelsior erin met 30 punten. Dat is nu niet genoeg en misschien zijn 34 punten nog niet genoeg. Maar met een overwinning op PSV zet je natuurlijk wel een reuzenstap richting lijfsbehoud."