Spurs-show op White Hart Lane; invaller Janssen maakt eerste velddoelpunt

15-04-2017 15:21
40

Op het eigen White Hart Lane heeft Tottenham Hotspur zaterdagmiddag een simpele zege geboekt op laagvlieger Bournemouth. Invaller Vincent Janssen tekende in blessuretijd voor de eindstand: 4-0. De andere goals kwamen op naam van Mousa Dembélé, Heung-Min Son en Harry Kane. Door de winst is het gat naar koploper Chelsea verkleind naar vier punten.

Spurs was negentig minuten lang dominant in Londen. Na zestien minuten voetbal opende Dembélé de score. De Belgische middenvelder werkte binnen na een hoekschop van Christian Eriksen. Opvallend genoeg was het voor Dembélé pas zijn eerste competitiedoelpunt van het seizoen. Een paar minuten na de 1-0 scoorde Son op aangeven van Kane. Van dichtbij knalde de Zuid-Koreaan binnen.

Vrijwel direct na rust klaarde Tottenham, dat bij vlagen fantastisch voetbal liet zien, de klus definitief. Kane, volledig hersteld van een blessure en dus weer in de basiself, kapte een verdediger knap uit en werkte zijn twintigste competitiedoelpunt van het seizoen binnen achter goalie Artur Boruc. Janssen kwam in de 87e minuut in het veld. In blessuretijd schoot de Oranje-invaller in de rebound zijn tweede Premier League-goal binnen. Het was z'n eerste uit open spel.

Spurs heeft met nog zes duels te gaan 71 punten, vier minder dan Chelsea. De lijstaanvoerder gaat zondag op bezoek bij Manchester United.