PSV ziet ook tweede plek uit zicht verdwijnen door teleurstelling in Den Haag

15-04-2017 21:37
175

Na titelprolongatie wordt ook het bereiken van de tweede plaats een heidens karwei voor PSV. De Eindhovenaren kregen zaterdagavond de rekening gepresenteerd voor een matig optreden: 1-1.

Door het gelijkspel verkleint PSV de achterstand op Ajax naar drie punten, maar dat gat lijkt te groot om in de laatste drie speelronden nog goed te maken. De nummer twee van de Eredivisie komt bovendien net als koploper Feyenoord zondag nog in actie.

PSV straalde in Den Haag ook niet uit dat het voor de laatste kans knokte. Pröpper opende weliswaar na zeven minuten de score na een vlotte aanval, maar PSV zakte vervolgens ver terug. Het gaf ADO de gelegenheid om gevaar te stichten. De grootste kans was voor Mike Havenaar, maar de spits faalde jammerlijk.

In de tweede helft kreeg ADO goede kansen, terwijl ook PSV had kunnen scoren. In minuut 87 viel de 1-1 alsnog. Havenaar maakte zijn eerdere blunder goed door een rebound binnen te tikken: 0-1. Door het gelijkspel doet ADO opnieuw goede zaken in de strijd tegen degradatie.