Bankzitter De Jong zoekt verklaring: Ik heb ook genoeg kansen gehad

Bankzitter De Jong zoekt verklaring: "Ik heb ook genoeg kansen gehad"

16-04-2017 08:39
16

Luuk de Jong kan zijn matige vorm dit seizoen maar niet verklaren. De spits van PSV moest tegen ADO Den Haag zaterdagavond (1-1 gelijkspel) door zijn slechte prestaties zelfs op de bank beginnen van trainer Phillip Cocu. 

"Zeg het maar. Ik heb naar meerdere oorzaken gekeken", begint de aanvalsleider tegen de NOS. Vorig seizoen scoorde hij 32 doelpunten in 44 duels. Nu staat de teller na 37 wedstrijden op 9. "Ik heb ook genoeg kansen gehad, maar ze gingen er niet in. Als de goals vallen, komt het gevoel ook wel weer terug."

De Jong baalde flink van het feit dat hij niet aan de aftrap stond. "Je weet dat je altijd speelt dus dan is het nooit fijn als je op de bank zit. Het enige wat je kan doen is: laten zien als je de kans krijgt", aldus de teleurgestelde De Jong, die de keuze van Cocu wél kan begrijpen. "Het is ook topsport."

Door de remise in Den Haag lijkt PSV nu definitief uitgeschakeld in de titelstrijd. Ook het behalen van de tweede plek wordt een stuk lastiger, beseft De Jong. "Het zal heel moeilijk worden, heel teleurstellend. We moeten ook nog tegen Ajax. We moeten als team bij elkaar blijven en tegen Ajax een goede pot spelen."