Ajacied kreeg 'hele land over zich heen': Of ik het echt zo voelde?

Ajacied kreeg 'hele land over zich heen': "Of ik het echt zo voelde?"

16-04-2017 19:13
28

Matthijs de Ligt heeft zijn criticasters de mond gesnoerd met een ijzersterk optreden tegen sc Heerenveen. De jonge Ajax-verdediger werd mede dankzij een treffer verkozen tot Man of the Match. Dat alles na een bewogen interlandperiode.

"Het is een lastige situatie geweest voor mij. Mindere wedstrijden gespeeld, dan krijg je het hele land over je heen. Dat hoort erbij", zegt De Ligt tegen FOX Sports. "Of ik het echt zo voelde? Hier en daar hoorde ik wel wat. Ik heb me er niet mee bezig gehouden. Ik zie het als motivatie. Dat ik heb laten zien dat ik het wel kan. Zo heb ik het ook beleefd."

De Ligt heeft er echter geen minuut slaap door verloren. "Slapeloze nachten? Nee, zeker niet. Zo'n persoon ben ik niet. Ik heb erover nagedacht en heb het geanalyseerd. De volgende dag ben ik weer verder gegaan. Het was een slechte wedstrijd voor me. Op dat niveau worden twee foutjes gelijk afgestraft. Dat hoort erbij. Het is klote, sorry dat ik het woord gebruik. Voor mij is het jammer dat ik zo begin, maar ik moet hopen dat het de volgende wedstrijden beter gaat."