De spelers konden maandag een vrije dag verdienen, die gaat niet door

"De spelers konden maandag een vrije dag verdienen, die gaat niet door"

16-04-2017 20:29
11

Ron Jans baalt van de 5-1 nederlaag tegen FC Groningen en is vooral teleurgesteld in zichzelf. Dat zegt de trainer van PEC Zwolle na afloop tegen FOX Sports.

"Na afloop zei ik: de verantwoordelijkheid ligt bij de hoofdverantwoordelijke en dat ben ik. Ik baal er gewoon van dat ik de ploeg niet zo gekregen heb dat ze wèl scherp waren en konden knokken tegen een ploeg die op revanche uit was", aldus Jans. "De spelers konden maandag een vrije dag verdienen, die gaat niet door. Ze moeten ook bij zichzelf te rade gaan. Het moet volgende week anders gaan, want dit is gewoon weggegooide tijd geweest."

Jans benadrukt extra dat hij baalt. "Ik ben de oudste en meest ervaren trainer in de Eredivisie. Je weet dat je hier tegenaan kunt lopen, maar je weet het nooit van tevoren. Dan had ik het anders gedaan, dat had ik nu ook. Ik kan er niets meer aan veranderen."

De nederlaag kost de PEC-spelers een vrije dag. Jans weet nog niet hoe de maandag er voor zijn ploeg uit gaat zien. "Als je het niet erg vindt, vertel ik dat morgenochtend aan de spelers en niet nu aan jou", aldus de keuzeheer tegen de verslaggever.