Feyenoord-uitblinker over transfer: 'Zou een heel mooi moment kunnen zijn'

Feyenoord-uitblinker over transfer: 'Zou een heel mooi moment kunnen zijn'

17-04-2017 17:28
24

Jens Toornstra beseft dat hij komende zomer wellicht zijn laatste kans krijgt om een mooie buitenlandse transfer te maken. De 28-jarige middenvelder kan echter ook zijn contract bij Feyenoord verlengen.

"Het zou een heel mooi moment kunnen zijn voor mij. Maar dan moet wel alles kloppen", stelt Toornstra in gesprek met FC Afkicken. Feyenoord hoopt evenwel het contract van de oud-speler van ADO Den Haag en FC Utrecht te verlengen. Zijn huidige verbintenis loopt medio 2018 af. "Ik moet eerlijk zeggen dat ik er nog helemaal niet mee bezig ben geweest. Ook niet met contractverlenging."

Toornstra wil eerst de landstitel veiligstellen. In de voorlaatste speelronde wacht een treffen met Excelsior, waar Warner Hahn actief is. De doelman wordt gehuurd van Feyenoord en kan mogelijk zijn broodheer dwarszitten in de titelstrijd. "Ik denk dat het een heel lastige situatie voor hem zou zijn. Maar je weet niet hoe het er over twee weken voorstaat."

Van titelstress is ondertussen geen sprake, claimt Toornstra. "Dat speelde vooral bij de pers. De sfeer bij ons was eigenlijk super relaxed de hele week. Heel ontspannen, heel veel gelachen. Ik heb eigenlijk geen druk gevoeld." De middenvelder was zondag trefzeker tijdens de 2-0 zege op FC Utrecht.