Twente vreest voor vertrek: De clubs in Europa zitten natuurlijk niet te slapen

Twente vreest voor vertrek: "De clubs in Europa zitten natuurlijk niet te slapen"

18-04-2017 07:15
24

FC Twente houdt huurling Enes Ünal graag een extra jaar in Enschede. Ook de clubtopscorer ziet een langer verblijf in de Grolsch Veste zitten. Echter bepaalt zijn broodheer Manchester City wat er gebeurt.

Ünal maakt dit seizoen veel indruk. De spits scoorde al zeventien keer voor de Tukkers. "Wij zijn in dit verhaal helaas niet leidend", zegt Twente-directeur Jan van Halst in TC/Tubantia. "We hebben uitstekend contact met City, maar we hebben nog geen idee wat ze met Enes van plan zijn."

Van Halst vervolgt: "We houden er wel rekening mee dat het een lastig verhaal gaat worden, want de clubs in Europa zitten natuurlijk niet te slapen. Wij zullen op een gegeven moment ook verder moeten en andere opties overwegen, want de spits is een cruciale positie voor je elftal."

Zelf heeft Ünal het uitstekend naar zijn zin in de Grolsch Veste. "Ik wil hier zeker blijven, maar ik bepaal dat niet. Het enige dat ik weet, is dat ik nog niet in Engeland kan voetballen, omdat je volgens de regels daar zeventig procent van de interlands in de laatste twee jaar moet hebben gespeeld. Manchester City zal me dus weer gaan verhuren. Het wordt een lange, gecompliceerde zomer, maar ik vertrouw maar op mijn contactpersoon Fergal bij City."

In het verleden zat de negentienjarige Turk in een vergelijkbaar schuitje. "Toen ik bij Genk in een wak zat, zei hij: geen paniek, ik breng je weg. En bij NAC vertelde hij: Enes, ik zorg ervoor dat je bij een grotere club komt, dat werd FC Twente. En nu zegt hij: blijft rustig, alles komt goed."