Fenomeen Ronaldo slecht magische grens met hattrick en troeft Messi af

Fenomeen Ronaldo slecht magische grens met hattrick en troeft Messi af

18-04-2017 23:44
18

Cristiano Ronaldo heeft dinsdag tijdens de Champions League-wedstrijd tegen Bayern München geschiedenis geschreven. De 32-jarige sterspeler van Real Madrid heeft als eerste speler in de historie van het miljoenenbal de kaap van honderd goals geslecht.

Ronaldo was tegen Bayern liefst drie keer trefzeker. De Portugees maakte in de 77e minuut de 1-1 en groeide in de verlenging uit tot de held van Estadio Santiago Bernabéu. Eerst tekende Ronaldo voor de 2-2, waarna hij ook de 3-2 op het scorebord zette. Bij die twee goals leek hij overigens wel buitenspel te staan.

Daar zal Ronaldo niet om malen. Hij besliste de strijd met zijn eeuwige concurrent Lionel Messi wie als eerste de mijlpaal zou bereiken in zijn voordeel. De Argentijn van FC Barcelona is nog zes doelpunten verwijderd van zijn jubileumgoal in de Champions League.

Overigens was Ronaldo in de heenwedstrijd tegen Bayern ook al twee keer trefzeker, toen bereikte hij al de mijlpaal van honderd goals in UEFA-competities. Ook in die strijd was hij Messi de baas.