Update: 'Anastasiou bevestigt aanbod KV Kortijk maar krijgt twee concurrenten'

Update: 'Anastasiou bevestigt aanbod KV Kortijk maar krijgt twee concurrenten'

19-04-2017 22:15
22

Yannis Anastasiou is mogelijk bezig aan zijn laatste weken in Zuid-Limburg. Het Belgische medium Het Nieuwsblad weet dat de Griekse trainer van Roda JC topkandidaat is om bij KV Kortrijk aan de slag te gaan. Het contract van Anastasiou, die omschreven wordt als een echte 'gentleman', loopt in de zomer af. 

De 44-jarige coach was van 1998 tot 2001 speler bij Anderlecht, waarna hij naar Nederland vertrok. Daar speelde hij Roda JC, Ajax, Sparta en FC Omniworld. Als trainer stond hij aan het roer bij de Griekse topclub Panathinaikos. Vorige zomer ging hij aan de slag bij Roda JC, waar zijn contract tot deze zomer loopt.

Kortrijk heeft Anastasiou op het oog als vervanger van huidig hoofdtrainer Karim Belhocine. De Algerijn presteert niet naar behoren. Anastasiou is momenteel met Roda JC verwikkeld in een strijd tegen degradatie. Met nog drie competitieduels voor de boeg staat de club op de vijftiende plaats, met dertig punten. De komende weken zijn FC Utrecht, Willem II en Vitesse de tegenstanders. 

Update 22.15: Yannis Anastasiou heeft het aanbod van KV Kortrijk bevestigd en neemt dat nu in beraad, weet De Limburger. De trainer van Roda JC is echter niet de enige kandidaat. Ook Besnik Hasi, die eerder onder meer Legia Warschau en Anderlecht trainde, en Peter Maes, voor het laatst actief bij KRC Genk, zouden in gesprek zijn met de Belgische club.