Ricksen gaat achteruit: Ik sta met hem op en leg hem ’s avonds in bed

Ricksen gaat achteruit: "Ik sta met hem op en leg hem ’s avonds in bed"

Gepubliceerd: donderdag 20 april 2017 om 07:59do 20-04-2017 om 07:59

Met de documentaire 'Fernando Ricksen - De Finale Strijd' wil de oud-voetbalballer patiënten die ook aan ALS lijden, inspireren. Het geeft een indrukwekkend kijkje in het leven van de ALS-patiënt.

"Ik wil laten zien wat deze rotziekte met je doet", zegt Ricksen in De Telegraaf. "Door er bekendheid aan te geven, hoop ik dat er eerder een medicijn komt."

Toen de diagnose voor ALS werd gesteld, gaven medici Ricksen vier maanden te leven. Maar ruim drie jaar later blijft hij even strijdbaar. "Niemand kon mij als voetballer eronder krijgen, dat gebeurt nu ook niet."

Het gaat met hem wel steeds meer achteruit. Ricksen praat moeilijk en voor buitenstaanders is hij niet meer verstaanbaar. Zijn vrouw Veronika, dochtertje Isabelle en beste vriend Victor Morgan helpen hem iedere dag.

"Het was nooit het plan om continu mantelzorger te zijn, maar ik sta met hem op en leg hem ’s avonds in bed", vertelt Morgan. "Je ziet dat hij van binnen pijn heeft, maar we maken er het beste van." Ricksen: "Het moeilijkste is dat ik voor bijna alles om hulp moet vragen. Ik kan zelf bijna niets meer."

De documentaire wordt maandag om 22.00 uur uitgezonden op RTL7.

Bekijk ook: Hartverscheurende documentaire over Ricksen: "Dus niet opgeven"

Lees meer over: Fernando Ricksen

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws