'Bertje is in topvorm bij Ajax, hij bezorgde ze een paar flinke nachtmerries'

  'Bertje is in topvorm bij Ajax, hij bezorgde ze een paar flinke nachtmerries'

  donderdag 20 april 2017 om 16:58

  Peter Bosz zit in aanloop naar de Europa League-return van Ajax tegen Schalke 04 in een luxepositie: kiest hij voor Kasper Dolberg of Bertrand Traoré in de spits? Lasse Schöne is blij met beide aanvallers.

  Traoré maakte vorige week veel indruk tegen Schalke (2-0), maar werd tegen sc Heerenveen vervangen door Dolberg (5-1). "Traoré heeft de laatste weken veel wedstrijden gespeeld. Als je hem dan kunt sparen en je gunt Kasper na zijn blessure weer wat speeltijd, dan bevind je je als trainer in een luxepositie", zegt Schöne tegen ELF Voetbal.

  De Deense controleur is vol lof over Traoré. "Bertje is in topvorm. Hij draait zó makkelijk weg bij zijn verdedigers. En in zijn huidige vorm is hij niet van de bal te krijgen. Vorige week bezorgde hij een paar Schalke-verdedigers flinke nachtmerries."

  Ook Dolberg, die tegen Heerenveen een penalty benutte, kan op complimenten rekenen. "Typisch Kasper hè. Ik had eigenlijk gehoopt dat hij nog een beetje last had van zijn enkel en dat hij zou zeggen 'doe jij het maar'. Maar toen ik aan hem vroeg of het ging antwoordde hij dat het helemaal goed zou komen. Vervolgens ramde hij de bal bijna dóór de touwen."

  Poll

  Voor wie moet Bosz kiezen: Dolberg of Traoré?

  (1115 stemmen)

  Plaats een reactie

  JanDirk +1
  donderdag 20 april 2017 om 17:09
  Ja laat die maar beginnen met Traoré Dat ging vorige week goed dus waarom veranderen.Dat kan altijd nog.
  Vind ik leuk
  redknap +939
  donderdag 20 april 2017 om 18:12
  Een paar honderd Twente supporters steunen Schalke in de Veltins Arena.

  Vind ik leuk
  kerel +1476
  donderdag 20 april 2017 om 18:23
  nsb??
  Vind ik leuk
  Manus +405
  donderdag 20 april 2017 om 18:40
  Bertje.. Serieus? Korten ze zijn naam zo af? Hahaha!
  Vind ik leuk
  United +38660
  donderdag 20 april 2017 om 18:59
  Wat zou jij er van maken dan? Trandje? hahaha

  Vind het wel een mooie bijnaam voor een donkere jongen.
  Vind ik leuk
  United +38660
  donderdag 20 april 2017 om 18:57
  Dat is inderdaad een luxeprobleem. Maar laten we maar beginnen met Traore en stel dat loopt niet dan kan Kasper nog altijd invallen. Tegen PSV zou ik Kasper weer laten spelen.
  Vind ik leuk
  Farmer +8911
  donderdag 20 april 2017 om 19:12
  Ik zie het niet als luxe probleem: Bosz kon zich prima veroorloven om Traoré rust te geven, en Dolberg minuten laten maken en zn oude routine opdoen.

  Hij zal zekers met Traoré beginnen, die heeft samen met Younes, zga de hele Schalke defensie lopen zieken, vorige week. Al heeft hij een paar zeer goede kansen om zeep geholpen, hij hield ze wel flink bezig, en ook dát is een wapen.

  Bosz kán nu echter wel kiezen om Dolberg er in te brengen, mócht Traoré bv weer 3 opgelegde kansen naast schieten.

  Ik verwacht een 'losgeslagen' Schalke, dat, noodgedwongen' ruimtes móet laten om aan te vallen, Ajax zál even van slag zijn, maar zal snel het spel aan Schalke laten, om vervolgens een VIES countertje, scherp af te ronden, en alle duitse hoop tot stront promoveren.

  Dan is het gedaan ,zal het initiatief naar de uitploeg overhevelen, en denk ik, dat er afgesloten wordt met een flinke overwinning: 1-4, na de 4e goal in de 70e minuut ofzo, vind Bosz het wel welletjes, is de buit flink binnen, en zal hij wisselen om 'krachten te sparen' voor PSV, en de volgende ronde(s). Dat is wat ik verwacht vanavond..
  Vind ik leuk

  Bekijk het laatste nieuws

  'Bertje is in topvorm bij Ajax, hij bezorgde ze een paar flinke nachtmerries'