'Bertje is in topvorm bij Ajax, hij bezorgde ze een paar flinke nachtmerries'

'Bertje is in topvorm bij Ajax, hij bezorgde ze een paar flinke nachtmerries'

20-04-2017 16:58
9

Peter Bosz zit in aanloop naar de Europa League-return van Ajax tegen Schalke 04 in een luxepositie: kiest hij voor Kasper Dolberg of Bertrand Traoré in de spits? Lasse Schöne is blij met beide aanvallers.

Traoré maakte vorige week veel indruk tegen Schalke (2-0), maar werd tegen sc Heerenveen vervangen door Dolberg (5-1). "Traoré heeft de laatste weken veel wedstrijden gespeeld. Als je hem dan kunt sparen en je gunt Kasper na zijn blessure weer wat speeltijd, dan bevind je je als trainer in een luxepositie", zegt Schöne tegen ELF Voetbal.

De Deense controleur is vol lof over Traoré. "Bertje is in topvorm. Hij draait zó makkelijk weg bij zijn verdedigers. En in zijn huidige vorm is hij niet van de bal te krijgen. Vorige week bezorgde hij een paar Schalke-verdedigers flinke nachtmerries."

Ook Dolberg, die tegen Heerenveen een penalty benutte, kan op complimenten rekenen. "Typisch Kasper hè. Ik had eigenlijk gehoopt dat hij nog een beetje last had van zijn enkel en dat hij zou zeggen 'doe jij het maar'. Maar toen ik aan hem vroeg of het ging antwoordde hij dat het helemaal goed zou komen. Vervolgens ramde hij de bal bijna dóór de touwen."