In het kort: Maatregelen rondom degradatiekraker, Schilder blijft bij Cambuur

In het kort: Maatregelen rondom degradatiekraker, Schilder blijft bij Cambuur

21-04-2017 20:40
7

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Extra maatregelen rondom degradatiekraker
Rondom de degradatiekraker tussen Achilles '29 en FC Dordrecht zijn vrijdagavond extra veiligheidsmaatregelen geldig. De burgemeester houdt rekening met ongeregeldheden door de 'emoties, spanningen en belangen'. Er wordt een speciaal uitvak geplaatst, er is extra politie aanwezig en er is constant overleg met de politie in Dordrecht. Dat weet het Algemeen Dagblad te melden. 

Taakstraf voor Jol na mishandeling en bedreiging
Oud-scheidsrechter Dick Jol heeft een taakstraf van 150 uur opgelegd gekregen van de rechtbank in Den Haag. Dat weet Omroep West te melden. Jol moet zijn slachtoffer ook €250 aan smartengeld betalen. Eind 2015 deed een drietal personen aangifte tegen Jol, omdat laatstgenoemde hen mishandeld zouden hebben met een metalen steigerdeel van ruim 1,5 meter lang. Jol krijgt het steigerdeel wel terug. 

Schilder blijft bij SC Cambuur
Robbert Schilder blijft bij SC Cambuur. Het contract van de verdediger is met één jaar verlengd. Ook is er een optie opgenomen voor nóg een seizoen in Friesland. "Robbert is één van onze meest geroutineerde krachten en met zijn rust, coaching en spelinzicht een absolute meerwaarde. Hij past bovendien als persoon gewoon heel goed bij onze club, dus wij zijn hier heel blij mee", aldus de technisch directeur van Cambuur. 

Ruim 2 miljoen kijkers voor Ajax
Ruim twee miljoen tv-kijkers hebben Ajax donderdagavond de halve finales van de Europa League zien bereiken. De wedstrijd tegen Schalke 04 was te zien op RTL7 en was het best bekeken programma van de avond, meldt Stichting Kijkonderzoek. De Amsterdammers ontsnapten op miraculeuze wijze in Gelsenkirchen door in extremis twee keer te scoren (3-2).

Twee fans en agent gewond bij Ajax-Schalke 
Rond de wedstrijd van Ajax tegen Schalke 04 zijn twee supporters en een agent lichtgewond geraakt. De politie van Gelsenkirchen kan niet zeggen of het om Duitse of Nederlandse fans gaat. De politie is desondanks zeer tevreden over het verloop van de avond. 'Ondanks enkele incidenten en opstootjes in de aanloop naar de wedstrijd hebben de vreedzame supporters van de beide clubs laten zien hoe een geweldloze en sfeervolle kwartfinale in de Europa League eruit kan zien.'

Bastia verbannen uit eigen stadion
Bastia moet zijn eerstvolgende thuisduel in de Ligue 1 zonder toeschouwers en op neutraal terrein afwerken. Dat is de eerste straf die de Franse bond heeft opgelegd na de ongeregelheden van zondag rond het duel met Olympique Lyon. Spelers van de bezoekers, onder wie Memphis Depay, werden tijdens de warming-up aangevallen door een groep fans van Bastia. Het duel begon met vertraging en werd definitief gestaakt bij rust toen het opnieuw misging.