Hyballa recht rug: Dat hoeven we niet honderd keer te herhalen

Hyballa recht rug: "Dat hoeven we niet honderd keer te herhalen"

vrijdag 21 april 2017 om 21:05

NEC Nijmegen heeft tegen Excelsior maar één opdracht en dat is winnen, zegt trainer Peter Hyballa. Alleen in dat geval maken de Nijmegenaren de sprong naar de 'veilige' vijftiende plaats.

"Iedereen kent het belang van deze wedstrijd, daarvoor hoef je alleen maar naar de stand te kijken", aldus Hyballa op het wekelijkse persmoment. "Ik vind het niet de wedstrijd van het jaar, maar het is wellicht wel de belangrijkste en meest cruciale tot aan nu. Met drie punten doen we gewoon weer helemaal mee met de posities boven ons. Van daaruit moeten dan de duels met AZ en Heerenveen nog weer belangrijker worden dan de wedstrijd van zaterdag."

Excelsior zit in een flow en dus wordt winnen geen makkelijke opgave. "Maar ik zie dit toch als een strijd tussen gelijke machten. Wij zullen uit onze eigen negatieve flow moeten komen en dan wordt het echt voor allebei een wedstrijd van 'moeten' zaterdag. De spelers weten ook wat er op het spel staat, dat hoeven we niet honderd keer te herhalen. Het is ook prima om die extra druk te hebben, dat kan zich in het veld vertalen naar positieve stress."

Lees meer over:EredivisieNEC Nijmegen

Plaats een reactie

vrijdag 21 april 2017 om 21:51
Pak deze Rotterdammers maar Peter!
Vind ik leuk
robertus +1325
vrijdag 21 april 2017 om 23:12
Ik hoop het van harte, maar dan zal excelsior zich veilig moeten spelen tegen Feyenoord;-)
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws

Hyballa recht rug: "Dat hoeven we niet honderd keer te herhalen"