Feyenoorder ziet voordelen: 'Voor ons is het goed dat Ajax lang heeft gespeeld'

Feyenoorder ziet voordelen: 'Voor ons is het goed dat Ajax lang heeft gespeeld'

22-04-2017 16:20
25

Jan-Arie van der Heijden denkt niet dat Vitesse inhoudt nu het volgende week de bekerfinale tegen AZ speelt. De verdediger van Feyenoord is beducht voor de Arnhemmers, die volgens hem vooral in het Gelredome gevaarlijk zijn.

Van der Heijden speelde zelf vier seizoenen voor Vitesse, voordat hij naar Rotterdam vertrok. "Ik heb met een aantal jongens van Vitesse nog samengespeeld, maar dat telt zondag allemaal niet", zegt de linkspoot tegen RTV Rijnmond. "Vitesse heeft een goede ploeg, ik denk dat zij vooral in thuiswedstrijden sterk zijn. Daar moeten we op ingesteld zijn."

Van der Heijden denkt dat Vitesse zondag vol voor de overwinning zal gaan, ondanks de bekerfinale. "Dat is voor Vitesse de belangrijkste wedstrijd van het seizoen, maar daar zullen de spelers nog niet aan denken." De verdediger vindt dat Feyenoord vooral naar zichzelf moet kijken, al is het mooi meegenomen dat concurrent Ajax een verlenging nodig had tegen Schalke 04.

"Voor ons is het goed dat Ajax lang heeft gespeeld, maar we zullen het zelf moeten doen. Dan zijn we niet afhankelijk van andere clubs", besluit Van der Heijden.