Chelsea plaatst zich na enerverend gevecht met Tottenham voor FA Cup-finale

22-04-2017 20:12
12

Chelsea heeft een titanenstrijd tegen Tottenham Hotspur in de halve finale van de FA Cup in zijn voordeel beslist. Mede door een wonderschone goal van Nemanja Matic trok de equipe van manager Antonio Conte met 4-2 aan het langste eind.

Conte koos ervoor om Diego Costa en Eden Hazard rust te geven, terwijl Nathan Aké een kans in de basis kreeg door de absentie van Gary Cahill. Na een eerbetoon aan de vrijdag overleden Ugo Ehiogu, was het Willian die al vroeg het vertrouwen terug betaalde. Toby Alderweireld legde de doorgebroken Pedro neer, waarop de Braziliaan de vrije trap benutte.

Het eerste beste gevaar van Tottenham leverde direct de gelijkmaker op via Harry Kane, die een voorzet van Christian Eriksen met het hoofd verlengde. De Spurs voerden het tempo daarna op en Eriksen vervulde daarbij een belangrijke rol. De Deen probeerde het met een poging van afstand. Het was kort voor rust toch weer Chelsea dat de leiding nam. Heung Min-Son ging in de fout met een onnodige tackle, waarna Willian feilloos de strafschop benutte.

Opnieuw toonden de Spurs veerkracht. Vijf minuten na de pauze bediende Eriksen Dele Alli met een fantastische pass en het Engelse toptalent schoot hard binnen. De 2-2 was voor beide ploegen het sein om nog maar eens een tandje bij te schakelen. Conte besloot na een uur ook nog maar eens tot een kwaliteitsinjectie door Costa en Hazard alsnog in te brengen. Dat betaalde zich in de 75e minuut uit. Een afgeslagen corner kwam voor de voeten van Hazard, die doeltreffend uithaalde.

Enkele minuten later volgde het fraaiste doelpunt van de avond: Nemanja Matic schoot verwoestend raak via onderkant lat. Daarmee was het lot van Tottenham bezegeld. Naast het behalen van de FA Cup-finale gaf Chelsea daarmee een belangrijk signaal af in de titelstrijd.