Koeman sneert naar 'Lukaku-kanshebber': 'Ze hadden moeite met Anderlecht'

Koeman sneert naar 'Lukaku-kanshebber': 'Ze hadden moeite met Anderlecht'

23-04-2017 08:23
10

Ronald Koeman is er veel aan gelegen om Romelu Lukaku bij Everton te houden. De Nederlandse manager raadt zijn spits een overgang naar Manchester United hoe dan ook af.

Volgens The Daily Mirror wil United een bod van zeventig miljoen euro uitbrengen op Lukaku, voor wie Everton bijna 120 miljoen euro vraagt. De 23-jarige Belg doet er echter verstandig aan om van een transfer naar Old Trafford af te zien, stelt Koeman. "Ik zie ze niet bij de beste vier eindigen. Zlatan is geblesseerd geraakt en ik ben niet onder de indruk van hoe ze spelen."

"Ze hebben moeite om wedstrijden te beslissen", vervolgt Koeman. "Met Everton speelden we dit seizoen twee keer gelijk tegen United en beide keren zat er meer in." Collega José Mourinho hoopt het seizoen glans te geven met succes in de Europa League, maar ook daar gelooft de Nederlander niet in. "Dat is van een ander kaliber dan de Champions League. Het feit dat ze het moeilijk hadden met Anderlecht, laat zien wat voor seizoen ze doormaken."

De boodschap van Koeman is duidelijk. Hij wil zijn beste spelers behouden. "Dat is een belangrijk doel voor mij en daar gaan we alles aan doen. Ik ben ook speler geweest, ik weet hoe het is voor spelers om grote ambities te hebben. Maar als we echt willen, kunnen we een speler aan zijn contract houden. Die keuze ligt bij het bestuur." Lukaku ligt nog tot medio 2019 vast.