Jörgensen ziet concurrentie naderen: Ja, nu begin ik 'm een beetje te knijpen

Jörgensen ziet concurrentie naderen: "Ja, nu begin ik 'm een beetje te knijpen"

23-04-2017 09:32
15

De 32e speelronde in de Eredivisie kan wel eens cruciaal blijken in de titelstrijd. Nicolai Jörgensen gelooft daar echter niet in. De spits neemt het met Feyenoord op tegen Vitesse, terwijl concurrent Ajax op bezoek gaat bij PSV.

"Elk weekend is belangrijk", zegt Jörgensen tegen de NOS. "We zullen nog drie keer moeten winnen, want ik denk niet dat Ajax nog punten gaat verspelen." De Deen denkt dat de vermoeidheid na het duel met Schalke 04 de Amsterdammers geen parten zal spelen in Eindhoven. "Ajax heeft een brede selectie, dus dat vangen ze wel op."

Jörgensen verwacht ook geen hulp van Vitesse. "Ik denk niet dat de spelers van Vitesse zich zullen inhouden omdat ze een week later de bekerfinale spelen. Ze zullen er alles aan doen om ons te verslaan." In dat geval gaan de Rotterdammers een zware middag tegemoet, want in de KNVB Beker werd met 2-0 verloren in Arnhem. "Toen ging er bij ons een heleboel mis. We waren niet scherp genoeg in de duels en lieten Vitesse voetballen. Dat zal nu anders moeten."

Jörgensen aast naast het kampioenschap ook op de topscorerstitel. Hij leek onbedreigd op weg naar die titel, maar Reza Ghoochannejhad en Ricky van Wolfswinkel zijn hem tot op één goal genaderd. "Ja, nu begin ik 'm wel een beetje te knijpen. Ik denk dat er meer dan twintig doelpunten nodig zijn om topscorer te worden. Maar Van Wolfswinkel is geschorst, dus het zou fijn zijn als ik scoor."