Ziyech erkent: 'Nadeel is dat je soms net wat kracht mist, maar dat wordt beter'

Ziyech erkent: 'Nadeel is dat je soms net wat kracht mist, maar dat wordt beter'

23-04-2017 09:45
12

Hakim Ziyech denkt niet dat het vat leeg is bij Ajax na een drukke aprilmaand. Drie dagen na de unieke prestatie tegen Schalke 04 in Gelsenkirchen, wacht een bezoek aan PSV.

"Natuurlijk ben je een of twee dagen na de wedstrijd wel gesloopt, maar op lange termijn word je daar alleen maar fitter van", stelt Ziyech tegen de NOS. De spelmaker heeft vertrouwen in een goede afloop in Eindhoven. "PSV maakt niet een sterk seizoen door. Daar valt zeker wat te halen. Daar gaan we vol voor. We weten dat we daar moeten winnen om kampioen te kunnen worden."

Bovendien kreeg Ajax een boost van de zege op Schalke. De equipe van Peter Bosz moet zich dan ook niet druk maken over het feit dat met PSV weer een topwedstrijd wacht. "We gaan het op dezelfde manier doen als na de achtste en kwartfinales. Als we niet waren doorgegaan, was het echt een mentale klap geweest. Dan was het moeilijk geweest om ons op te laden voor PSV."

Ook Ziyech moet er weer staan. De Marokkaan is in Amsterdam meer en meer 'een loper' geworden. "Het is een andere functie dan de afgelopen jaren. Op de lange termijn word ik er alleen maar completer van. En dat is belangrijk, dat ik mij verder ontwikkel. Nadeel is dat je soms net wat kracht mist bij een schot op doel. Maar dat hoort erbij en dat zal beter worden."