Titelstrijd zondag beslist: "Meer dan een gelijkspel zit er denk ik niet in"

23 april om 11:13

Arnold Bruggink denkt dat zondagmiddag de kampioensstrijd zo goed als beslist is. De voormalig spits ziet Ajax niet winnen bij PSV, terwijl Feyenoord wel drie punten pakt bij Vitesse.

Ondanks dat PSV geen kampioen wordt, zullen de Eindhovenaren vol gas gaan tegen Ajax. "In Eindhoven wordt met enige jaloezie naar Ajax gekeken", zegt Bruggink tegen FOX Sports. "Ze doen volop mee voor de titel en zijn ook nog eens door in de Europa League. Dat steekt natuurlijk. Ik weet nog wel uit mijn tijd als PSV'er dat we altijd een redelijk goede verstandhouding hadden met de Feyenoorders. Het anti-Ajax-gevoel kreeg je altijd wel mee. Dat zal nu niet anders zijn."

Zondag wordt het dan ook beslist, zo zegt Bruggink. "Ik denk dat Ajax niet gaat winnen in Eindhoven en Feyenoord overeind blijft in Arnhem. Het wordt wel lastig tegen Vitesse, kijk maar naar het bekerduel eerder dit seizoen. Toen verloor Feyenoord terecht. Maar dat laten ze niet nog een keer gebeuren. Ajax heeft veel energie gestopt in het treffen met Schalke 04 en zal een gemotiveerd PSV tegenkomen. Meer dan een gelijkspel zit er denk ik niet in", aldus de analist.