Labyad beslist draak van een wedstrijd met vrije trap: Utrecht zeker van plek vier

23-04-2017 14:22
7

Een draak van een wedstrijd tussen FC Utrecht en Roda JC is zondagmiddag in een nipte overwinning voor de thuisploeg geëindigd. In stadion Galgenwaard werd het 1-0. In de slotminuten schoot Zakaria Labyad een vrije trap binnen. Utrecht is nu verzekerd van plek vier.

Utrecht en Roda, de nummers vier en vijftien van de Eredivisie, bakten er weinig van. Met name de eerste helft was niet om aan te gluren. De formatie van trainer Yannis Anastasiou was niet naar de Domstad gekomen om er een leuke pot voetbal van te maken, zoveel was duidelijk. Er viel letterlijk niets te beleven.

Na de pauze werd het iets leuker. Utrecht ging beter combineren en Roda kwam er een paar keer dreigend uit. De Limburgers leken lange tijd te slagen in hun missie, vooral dankzij het nodige kunst- en vliegwerk in de achterhoede. In de 87e minuut ging het alsnog mis: Labyad krulde een vrije trap met rechts langs doelman Benjamin van Leer. De gasten waren daarna niet meer in staat om nog iets terug te doen.

Door de overwinning weet Utrecht zeker dat het dit seizoen op de vierde plek eindigt. Roda kan later op de middag gepasseerd worden door Sparta, dat om 14.30 uur in Rotterdam aftrapt tegen ADO Den Haag.