Ajax gaat ten onder tegen PSV en leidt 'kampioensvoorpret' in bij Feyenoord

23-04-2017 18:37
330

Ajax lijkt de eerste landstitel sinds 2014 op zijn buik te kunnen schrijven. PSV was zondagmiddag met 1-0 te sterk voor de Amsterdammers, die daardoor de achterstand op Feyenoord zien groeien naar vier punten.

Met nog twee duels te gaan lijkt de titelrace derhalve beslist. Ajax neemt het in de laatste twee wedstrijden op tegen Go Ahead Eagles (thuis) en Willem II (uit), terwijl Feyenoord Excelsior (uit) en Heracles Almelo (thuis) treft. In Eindhoven kwam Ajax pover voor de dag, drie dagen na de gewonnen slijtageslag tegen Schalke 04 in de kwartfinale van de Europa League.

Kansen werden nauwelijks gecreëerd en bovendien viel Bertrand Traoré, de gevaarlijkste Ajacied, in de eerste helft uit met een liesblessure. Op dat moment stond het al 1-0. Jürgen Locadia schoot in de 25e minuut een vrije trap schitterend binnen. De eerste treffer van de dag bleek ook de laatste treffer van de dag.

Ajax en PSV slaagden er in de tweede helft immers niet in om nog te scoren, ook omdat de aanvallers van beide ploegen niet hun beste dag hadden. De grootste kans was in de blessuretijd voor Locadia, maar de maker van de 1-0 verzuimde om van dichtbij zijn tweede van de middag te maken.

Door de 1-0 zege vindt PSV aansluiting bij Ajax. Het gat tussen de nummers twee en drie is nog drie punten. Voor Feyenoord ziet het er uitstekend uit. De Rotterdammers wonnen eerder op de dag met speels gemak van Vitesse (0-2) en hebben nog één overwinning nodig voor de eerste landstitel sinds 1999.