Arsenal verslaat Manchester City en stoot door naar FA Cup-finale

23-04-2017 18:50
4

Arsenal heeft zich zondag geplaatst voor de finale van de FA Cup. Op Wembley werd Manchester City met 2-1 verslagen. Alexis Sánchez tekende in de verlenging voor de winnende treffer.

Het was City dat goed uit de startblokken kwam. De mannen van Pep Guardiola besloten niet af te wachten en gingen direct op zoek naar de openingstreffer. In de eerste helft viel deze niet, terwijl de ploeg daar wellicht wél recht op had. Sergio Aguëro liep de bal binnen na een voorzet, maar volgens de scheidsrechter was de bal hiervoor over de achterlijn geweest.

In de tweede helft kwam de treffer voor Aguëro dan toch. In de zestigste minuut kwam de aanvalsleider van City één-op-één te staan met Arsenal-goalie Petr Cech. Aguëro faalde niet en lobte de bal over de doelman. Nacho Monreal tekende tien minuten later echter voor de 1-1, op aangeven van Alex Oxlade-Chamberlain.

In de verlenging trok Arsenal het duel naar zich toe. Sánchez trof in de eerste helft van de verlenging het doel, waarmee de eindstand was bepaald. Arsenal, dat de beker in 2014 en 2015 won, treft Chelsea in de finale. The Blues wonnen zaterdag met 4-2 van Tottenham Hotspur. De finale wordt op 27 mei gespeeld.

Leuk detail: Guardiola haalde na 105 minuten Raheem Sterling naar de kant, Kelechi Iheanacho kwam erin. Het was de eerste vierde wissel op het hoogste niveau. Afgelopen zomer werd besloten dat in de FA Cup clubs vier keer mogen wisselen vanaf de kwartfinales.