Grote paniek tijdens PSV-Ajax: 'Kinderen begonnen te huilen en te rennen'

23 april om 19:36

Tijdens de tweede helft van PSV-Ajax (1-0) ging het helemaal mis op de tribune. Fans van de thuisclub, waaronder veel kinderen, moesten hun stoeltjes verlaten omdat er meerdere rookbommen werden afgestoken. 

De rookbommen werden afgestoken in Vak T. Daarboven bevindt zich het familievak, vol jonge PSV-supporters. Het Eindhovens Dagbladd schrijft dat veel kinderen in paniek raakten door de gitzwarte rook die ontstond. "Uit paniek voor de rook begonnen kinderen te huilen en het vak af te rennen. Er zaten zo'n drie- tot vierhonderd kinderen", aldus een ooggetuige in gesprek met de krant.

"Mijn veertienjarige zoon en ik zijn naar de promenade gelopen omdat we niks meer konden zien. Uiteindelijk zijn de lamellen achter het vak opengezet, daardoor kon de rook ontsnappen. Het is erg jammer dat zoiets kan gebeurenIk heb niet het idee dat er veel mensen weg zijn gegaan. Iedereen is weer gaan zitten en heeft het restant van de wedstrijd gevolgd."

Arbiter Kevin Blom legde de wedstrijd korte tijd stil. Volgens het ED moesten er meerdere mensen behandeld worden voor klachten aan de luchtwegen. Er is één verdachte aangehouden.