VP's Elftal van de Week: PSV en Feyenoord leveren in totaal vijf spelers

24 april om 10:00

Speelronde 32 van de Eredivisie gaat de boeken in als het weekend waarin de titelrace (zo goed als) werd beslist. De twee clubs die dat bewerkstelligden, zijn ook hofleveranciers voor VP's Elftal van de Week: Feyenoord en PSV.

Robert Zwinkels (ADO Den Haag)
Sinds de introductie van Zwinkels onder de ADO-lat gaat het steeds beter met de Haagse club. Zo goed, dat twee wedstrijden voor het einde van het seizoen handhaving zeker is.

Jordy de Wijs (Excelsior)
De degradatiestrijd van Excelsior past De Wijs als een handschoen. Het betere beuk- en trekwerk is wel aan de PSV-huurling besteed, zo bleek ook afgelopen weekend weer.

Jerry St. Juste (sc Heerenveen)
Was 'het' een tijdlang kwijt, maar St. Juste begint net op tijd weer in vorm te raken voor het toetje van het Eredivisie-seizoen: de play-offs om Europees voetbal.

Joshua Brenet (PSV)
Blééf maar gaan aan de linkerkant bij PSV. Ja, hij had de megakans in de blessuretijd moeten afmaken, maar dat Brenet überhaupt in die positie kwam, zegt veel over zijn optreden.

Santiago Arias (PSV)
Ook aan de rechterkant van de verdediging een PSV'er. Arias speelt een matig seizoen,maar staat er in de topwedstrijden wel. Op deze manier wordt hij interessant voor buitenlandse clubs.

Karim El Ahmadi (Feyenoord)
Zó belangrijk voor Feyenoord. Ook tegen Vitesse was El Ahmadi overal op het veld te vinden. Vooral om balletjes te veroveren, maar ook als startpunt van vrijwel elke Feyenoord-aanval.

Zakaria Labyad (FC Utrecht)
Een doelpunt leek er niet meer in te zitten bij het duel tussen Utrecht en Roda JC, tot Labyad zichzelf achter een vrije trap zette. Hij maakte de enige en dus winnende treffer voor Utrecht.

Mimoun Mahi (FC Groningen)
Is in de vorm van zijn leven. Het Engelse Fulham wilde afgelopen winter 3,3 miljoen euro voor hem betalen, maar als Mahi zo doorgaat is hij na dit seizoen een klap meer waard.

Jürgen Locadia (PSV)
Kreeg in de slotfase van PSV – Ajax een publiekswissel in het Philips Stadion. De spits bewees met een wonderschone vrije trap helemaal terug te zijn van een blessure.

Samuel Armenteros (Heracles Almelo)
Flopte bij zowel Feyenoord als Anderlecht, maar doet er alles aan om een nieuwe kans af te dwingen in de top. De Heracles-topscorer was tegen PEC Zwolle (1-2) twee keer trefzeker.

Nicolai Jörgensen (Feyenoord)
De beste Feyenoord-aankoop van het laatste decennium? Op dit moment wel. Jörgensen scoort aan de lopende band én verstaat de kunst zijn medespelers beter te laten voetballen. Een kampioenschap is de kroon op zijn seizoen.