Ajax maakt weinig indruk op PSV tegen Schalke: 'Zeker over gehad'

24 april om 08:00

Ondanks dat PSV niet meer om de titel speelt, stond de druk er vol op tegen Ajax. Dat zegt Joshua Brenet na afloop van de gewonnen topper (1-0). VoetbalPrimeur sprak met Brenet in de mixed-zone van het Philips Stadion. 

Emile van de Sande
EINDHOVEN

"Het geeft een geweldig gevoel om van Ajax te winnen", zei Brenet na afloop tegen de aanwezige media. "Voor ons was de wedstrijd niet echt belangrijk meer, maar aan de andere kant wil je altijd van Ajax winnen. Dus we zijn er zeer zeker blij mee."

PSV boekte een verdiende overwinning en ook persoonlijk ging het Brenet voor de wind. "Ik kan met een goed gevoel terugkijken op de wedstrijd. Ajax is niet echt dreigend geweest, dus daarom ben ik tevreden", legt de PSV-back uit.

Ook PSV zag Ajax donderdagavond op wonderbaarlijke wijze de halve finale van de Europa League bereiken. "Daar hebben we het zeker over gehad. Niet omdat zij top hebben gespeeld, maar juist omdat zij daar heel erg vermoeid zijn geraakt. Daar hebben wij op ingespeeld en gebruik van gemaakt", zegt Brenet.

PSV wist op voorhand dat er weinig op het spel stond. Toch was de druk er niet minder om, zegt Brenet. "Nee, zeker niet. We hebben ons voorbereid zoals we dat altijd doen. Ondanks dat we niet meer voor het kampioenschap spelen, blijft er veel druk op staan. Zeker als je kijkt naar wat er de laatste weken is gebeurd."

Met nog twee wedstrijden voor de boeg heeft de ploeg van Phillip Cocu nog een kleine kans op de tweede plek. "We hebben het niet opgegeven, je houdt altijd hoop. We moeten gewoon twee wedstrijden winnen en misschien kunnen we nog profiteren van fouten van Ajax", besluit Brenet.