Chelsea-ster uitgeroepen tot beste Premier League-speler, Alli grootste talent

Chelsea-ster uitgeroepen tot beste Premier League-speler, Alli grootste talent

23-04-2017 23:50
4

N'Golo Kanté is door zijn collega's uitgeroepen tot beste speler van de Premier League. Zondagavond won de Franse middenvelder van Chelsea de PFA Player of the Year Award.

Kanté kreeg de voorkeur boven teamgenoot Eden Hazard, die de prijs won in 2015, Harry Kane (Tottenham Hotspur), Romelu Lukaku (Everton), Zlatan Ibrahimovic (Manchester United) en Alexis Sánchez (Arsenal). Hij is de opvolger van Riyad Mahrez, die de prijs vorig seizoen won.

Kanté is dit seizoen van levensbelang voor Chelsea, dat hem afgelopen zomer voor 42 miljoen euro overnam van kampioen Leicester City. Met de beslissende fase in de Premier League in aantocht, ligt de balveroveraar pur sang op koers voor zijn tweede landstitel in Engeland. De PFA Players' Player of the Year wordt verkozen door leden van de Engelse spelersvakbond.

Grootste talent van het seizoen is Dele Alli. De 21-jarige middenvelder van Tottenham Hotspur wint de prijs voor het tweede jaar op rij. Hij troefde teamgenoot Harry Kane, Lukaku (Everton), Michael Keane (Burnley), Jordan Pickford (Sunderland) en Leroy Sané (Manchester City) af.