Update: Volendam ontslaat trainer: Heel vervelend en we zijn er niet trots op

Update: Volendam ontslaat trainer: "Heel vervelend en we zijn er niet trots op"

24-04-2017 10:22
8

FC Volendam en Robert Molenaar gaan met onmiddellijke ingang uit elkaar. De trainer zou aan het einde van het seizoen al afscheid nemen in het Kras Stadion.

Volendam meldt maandagochtend dat het bestuur na 'een constructief gesprek' heeft besloten om Molenaar te laten vertrekken. Hij draagt de technische leiding over de selectie over aan Berry Smit en Johan Steur, die samen het seizoen afmaken.

De nummer vijf van de Jupiler League stelt vast dat er in vergelijking met vorig seizoen een duidelijke progressie is geboekt. In de vierde periode vallen de resultaten echter tegen. Het bestuur oordeelt dat 'een impuls' nodig is om succesvol te kunnen deelnemen aan de play-offs om promotie.

Molenaar maakte eerder dit seizoen bekend te zullen stoppen bij Volendam. Hij wil aan de slag in de Eredivisie, terwijl ook een rol als assistent bij een topclub uit binnen- of buitenland tot de mogelijkheden behoort.

Update 10.22: Volendam had er onvoldoende vertrouwen in dat Robert Molenaar zijn ploeg op een succesvolle manier door de play-offs zou loodsen. "Heel vervelend en we zijn er niet trots op", zegt voorzitter Henk Kras tegen NH over het ontslag. "Maar hetzelfde doemscenario als vorig jaar dreigde, namelijk dat het seizoen als een nachtkaars in de nacompetitie uitgaat."