In het kort: Ibrahimovic naar VS, Vitesse gooit trainingsschema om voor finale

In het kort: Ibrahimovic naar VS, Vitesse gooit trainingsschema om voor finale

24-04-2017 15:36
14

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Zlatan naar VS
Zlatan Ibrahimovic reist deze week af naar de Verenigde Staten. Daar wordt de topspits van Manchester United geopereerd aan zijn knie. Vorige week zakte Ibrahimovic door het gewricht in de Europa League-wedstrijd tegen Anderlecht. Hoe ernstig de schade is, is hoe dan ook nog niet duidelijk. Specialist Freddie Fu opereert hem in het Amerikaanse Pittsburg.

Vitesse gooit schema om
Vitesse heeft het trainingsschema volledig omgegooid voor de bekerfinale van komende zondag tegen AZ. Dat meldt de Gelderlander maandag. Om het biologische ritme van de eindstrijd, die om 18.00 uur begint, te krijgen gaat de Arnhemse club ook exact om 18.00 uur het veld op. De trainingen onder leiding van trainer Henk Fraser zijn de komende dagen openbaar.

Topper massaal bekeken
Zo'n 727.000 voetbalfans keken zondag naar de topper tussen PSV en Ajax. Volgens onderzoeksbureau keken ook nog eens 55.000 mensen de wedstrijd via hun mobiel of tablet. Bovendien zagen 180.000 mensen de topper vanuit een café of andere openbare gelegenheid, zo meldt onderzoeksbureau GfK. De Klassieker van afgelopen april is nog altijd de best bekeken wedstrijd van het seizoen. Destijds zaten 869.000 mensen voor de tv. 

Feyenoord-fans naar De Kuip
Een grote menigte Feyenoord-fans was maandagochtend aanwezig in De Kuip. Daar trainde de selectie van Giovanni van Bronckhorst na het succesvolle weekend. Feyenoord won en concurrent Ajax verloor, waardoor de Rotterdammers volgende week kampioen kunnen worden bij Excelsior.