Anastasiou verlaat Roda na één jaar: 'Kon geen nee zeggen tegen deze uitdaging'

Anastasiou verlaat Roda na één jaar: 'Kon geen nee zeggen tegen deze uitdaging'

24-04-2017 17:04
6

Yannis Anastasiou wordt volgend seizoen de nieuwe trainer van KV Kortrijk. De Griek heeft besloten om al na een seizoen de deur bij Roda JC achter zich dicht te trekken.

De voormalige aanvaller tekende maandag een driejarig contract bij de Belgische club. "Voor mij is een driejarig contract bij KV Kortrijk een hele mooie kans. Ik heb er goed en lang over nagedacht, maar tegen deze uitdaging kon ik geen nee zeggen", vertelt Anastasiou op de website van Roda, waarmee hij nog volop in de strijd om lijfsbehoud is verwikkeld.

"Op dit moment heb ik echter maar één doel en dat is ons met Roda JC rechtstreeks veilig spelen. Dat is het enige wat telt en daar focus ik me volledig op." De Limburgers staan met twee duels voor de boeg op de vijftiende plaats in de Eredivisie, twee punten boven de degradatiestreep. Willem II en Vitesse zijn de laatste tegenstanders.

Anastasiou was als speler tussen 1998 en 2001 al in België actief bij Anderlecht. Daarna kwam hij in Nederland uit voor Roda, Ajax, Sparta en FC Omniworld. Als trainer stond hij voor het eerst in eigen land op eigen benen, bij Panathinaikos.