NEC-fan Derksen: 'Hansworst en voormalig Utrecht-scout die hem ontslaan'

24 april om 18:08

Het ontslag van Peter Hyballa bij NEC doet veel stof opwaaien. Ook Johan Derksen, supporter van de Nijmeegse club, hekelt de beslissing. Hij haalt uit naar technisch manager Edwin de Kruijff.

"Het is echt te gek voor woorden dat Hyballa is ontslagen. De mensen die het bewind voeren bij NEC moeten zich diep schamen", zegt Derksen tegen De Gelderlander. "Ze hadden eindelijk een trainer die goed bij de club paste en dan zit er een hansworst op kantoor en een voormalig scout van FC Utrecht (De Kruijff, red.) die hem de laan uitsturen. Ik ben al heel lang supporter, maar van mij mogen ze degraderen."

Derksen krijgt bijval van Hans Kraay junior. "Ik heb veel respect voor de mens en de trainer Hyballa. Ondanks de slechte resultaten heeft hij echt iets teweeg gebracht. Zoals hij op de hekken van De Goffert de fans toesprak. Dan ben je echt een grote meneer. Een baas die altijd bleef doorgaan. Als Hyballa was gebleven, had ik het NEC wel gegund om zich te handhaven. Nu interesseert het me niks meer."